over ons

FIJNBAKKERIJ DEBUSSCHERE

In januari 2000 openden Frederick en Sarah Fijnbakkerij Debusschere. Vanaf de eerste dag werken we met dagverse producten en echte boter. In het gamma bieden we onder andere taartjes, koekjes, ijs en ijstaart aan.

We groeiden op in de Westhoek. Sarah werd in Veurne geboren, maar bracht haar jeugd in Diksmuide door. Na haar humaniora volgde ze de opleiding kleuterleidster. Ze stond drie jaar actief in het onderwijs, maar toen ze Frederick leerde kennen, kreeg haar leven een andere wending. Frederick, de zoon van een onderwijzer en verpleegster uit Oostduinkerke, leerde immers het banketbakkersvak in de befaamde school De Groene Poorte in Brugge. Hij werkte ook enige tijd in Gent. Het was steeds zijn droom", aldus Sarah, "een eigen zaak te beginnen en ik vond het zelf ook een uitdaging om samen die gewichtige stap te wagen. Zo zijn we in Mariakerke beland." Frederick leerde vooral in Gent de allernieuwste technieken en mogelijkheden wat de fijne patisserie betreft. "Belangrijk is het gebruiken van de beste ingredi├źnten. We volgen de nieuwe trend wat banket betreft, maar vervaardigen ook een heel gamma aan eigen producten."

In 2000 herbouwden we onze atelier volledig. We braken alles af en begonnen van nul aan een moderne en ruime bakkerij. De winkel kreeg een facelift in 2006. In 2011 werd de zaak nogmaals grondig uitgebreid. De bakkerij kreeg een aantal nieuwe ovens, de werkplaats werd een stuk groter en er werd gestart met een nieuwe chocolaterie.